loading

Ξύλινα δάπεδα: Ο κυρίαρχος του χώρου

Η χρήση ξύλινων δαπέδων αποτελεί μία διαχρονική επιλογή για κάθε χώρο.

Μία επιλογή που συνδυάζει το παρελθόν και την ιστορία, με το μέλλον και τη μοντέρνα αισθητική, χάρη στην ποικιλία της ξυλείας, των μοναδικών χρωμάτων του ξύλου, αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα για την επεξεργασία του. Η διάρκεια ζωής των ξύλων είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθιστώντας τα επένδυση ζωής.

Παρά το πέρασμα του χρόνου και τις αμέτρητες επιλογές, η επιλογή ξύλινων δαπέδων θα επικρατεί πάντα ως μία κλασική και διαχρονική πινελιά στο χώρο, δημιουργώντας μία αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής, προσδίδοντας φυσικότητα, αλλά και γοητεία στο τελικό αποτέλεσμα.

Η χρήση της ξυλείας από τον άνθρωπο ξεκινά ήδη από τα προϊστορικά χρόνια, παραμένει και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο. Ο άνθρωπος έχει καταφέρει να δημιουργήσει αμέτρητες κατασκευές από ξύλο, είτε πρόκειται για έπιπλα, δάπεδα, αντικείμενα της καθημερινότητας, ακόμη και κατοικίες. Η αγάπη και η αφοσίωση στο αξιοθαύμαστο αυτό υλικό της φύσης δεν παύει, αλλά εξελίσσεται.

Τα ξύλινα πατώματα ή αλλιώς παρκέ, όπως είναι γνωστά, αποτελούν ιστορικό και διαχρονικό στοιχείο καθώς από τη στιγμή της εμφάνισής τους δεν έπαψαν να χρησιμοποιούνται και να προτιμούνται σε οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους, ακόμη και σε μεγαλοπρεπή κτίρια. Αποτελούν θα λέγαμε τον κυρίαρχο ανάμεσα στις επιλογές δαπέδων, αλλά και κυρίαρχο στοιχείο του χώρου που τοποθετούνται. Η αίσθηση που προσφέρει το ξύλο σε ένα χώρο προσδίδει μια ιδιαίτερη ζεστασιά, μία αίσθηση οικειότητας και τη νοσταλγία παλαιότερων εποχών, ενώ χαρίζει κύρος και φινέτσα. Η χρήση του παρκέ αποτελεί μία διαχρονική επιλογή για κάθε χώρο. Μία επιλογή που συνδυάζει το παρελθόν και την ιστορία, με το μέλλον και τη μοντέρνα αισθητική, χάρη στην ποικιλία της ξυλείας, των μοναδικών χρωμάτων του ξύλου, αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα για την επεξεργασία του. Η μεγάλη διάρκεια ζωής των ξύλινων δαπέδων αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό τους και ισχυρό κίνητρο για την επιλογή τους.

Η ευκολία της συντήρησης των ξύλινων πατωμάτων μασίφ αυξάνει ακόμη περισσότερο τη διάρκεια της ζωής τους, αφού υπάρχει η δυνατότητα να τρίβονται και να γυαλίζονται όποτε απαιτείται, ώστε να διατηρούνται ζωντανά και λαμπερά. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και χρησιμοποιούνται ξύλινα δάπεδα ηλικίας έως και 300 ετών σε ορισμένα κτίρια.

Η διάρκεια ζωής τους επηρεάζεται φυσικά και από τη σωστή τοποθέτηση. Τα ξύλινα πατώματα ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησής τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες του χώρου σας, διακρίνονται σε: καρφωτά, κολλητά και πλωτά.

Η σωστή τοποθέτηση, την οποία είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε, είναι ένας από τους παράγοντες που θα κρίνει την αντοχή του παρκέ στο χρόνο.

Κάθε τύπος ξυλείας διαθέτει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στο γούστο και τις ανάγκες του χώρου σας.

Για ένα κλασικό και παράλληλα μοντέρνο αποτέλεσμα μπορείτε να επιλέξετε ξύλο βελανιδιάς. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για εσωτερικούς  χώρους χάρη στην απόδοσή του, την ανθεκτικότητα και τη σταθερότητά του, ενώ συναντάται σε μία σειρά από σχέδια και ζεστές φυσικές αποχρώσεις του καφέ.

Εξαιτίας της λείας επιφάνειάς του ξύλου της, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή εφόσον επιθυμείτε να επεξεργαστείτε την όψη του δαπέδου με βερνίκια ή άλλες τεχνοτροπίες. Οι αποχρώσεις του ξύλου της καρυδιάς ποικίλλουν, από ανοιχτές έως αρκετά σκούρες καφέ γήινες αποχρώσεις.

Το ξύλο οξιάς αποτελεί μια σίγουρη επιλογή, η δομή του ξύλου είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και οι κίτρινες αποχρώσεις του θα φωτίσουν το χώρο σας.

Τολμηρή επιλογή αποτελεί το Ιρόκο, ένα αφρικάνικο ξύλο με μοναδικό καφέ-μελί χρώμα, γνωστό για την αντοχή του στην υγρασία και τη σταθερότητα που προσφέρει.

Το ντουσιέ επίσης είναι ένα από τα ανθεκτικότερα είδη ξυλείας στον κόσμο, ξεχωρίζει για το ανοιχτό κόκκινο χρώμα του, ενώ είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και την υγρασία, καθιστώντας το μία εξαιρετικής ποιότητας επιλογή.

Οι επιλογές βέβαια δεν τελειώνουν εδώ, πεύκο, έλατο, σημύδα, wenge, είναι μερικές ακόμα από τις δεκάδες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας για να επενδύσετε το χώρο σας. 

Το ξύλινο δάπεδο μασίφ ταιριάζει σε κάθε χώρο προσφέροντας εκτός από ομορφιά και υψηλή ποιότητα. Η ανθεκτικότητα στη φθορά και το ηχομονωτικό αποτέλεσμα που προσφέρουν καθιστούν τα ξύλινα πατώματα μία εξαιρετική επιλογή. Χάρη στη σημερινή τεχνογνωσία και επεξεργασία υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάζονται με ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη, ακολουθώντας τις τάσεις και τις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Παράλληλα το εύκολο καθάρισμα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για ειδικά καθαριστικά και συσκευές, σας επιτρέπει να εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Οι δυνατότητες που προσφέρουν τα ξύλινα δάπεδα μασίφ σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια ζωή τους, τα καθιστούν επένδυση ζωής. 

Επιθυμείτε ματ, σατινέ ή και γυαλιστερό αποτέλεσμα για το χώρο σας; Με την επιλογή ξύλινου πατώματος κάθε σας προτίμηση είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί. 

Η δυνατότητα αισθητικών αλλαγών με βερνίκια και άλλες μεθόδους, σύμφωνα με τα γούστα και τις προτιμήσεις σας, αφήνουν άπλετο χώρο για να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα των ονείρων σας και να το ανανεώνετε όποτε επιθυμείτε. Μεριμνώντας δε πάντοτε για το περιβάλλον, η χρήση ξύλινων δαπέδων δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα,αφού πρόκειται για φυσικό υλικό, το οποίο ανακυκλώνεται.     

Σε μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ξύλινων δαπέδων και σχεδίων, όπως: 

Μαζί θα αναζητήσουμε την καλύτερη επιλογή για εσάς, λαμβάνοντας υπόψη το γούστο σας και τις ανάγκες του χώρου. Εγγυόμαστε την άριστη ποιότητα των υλικών και την άρτια τοποθέτηση των ξύλινων δαπέδων στο χώρο σας, χωρίς παράλογες, υψηλές χρεώσεις.

Δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε εμάς και σύντομα θα δείτε το χώρο σας να μεταμορφώνεται.